Search This Blog

Sunday, November 28, 2010

Berdiri sendiri

Aku harus belajar mengharungi masalah dan menyelasaikan masalah aku sendiri. Takkan selamanya aku harus mengadu, menangis teresak dgn kawan2. Diaorang jugak ada masalah mereka sendiri and kehidupan sendiri. Kak yati pernah nasihat aku "yuni, takkan la kawan yuni selamanya nak berada kat sisi yuni, even bestfren yuni pun tak boleh nak selamanya manjakan yuni coz they have their own life".... 


Kak yati, yuni tenga cuba la ni. Tp atlis yuni nak sum1 dengar luahan hati yuni ni (ayat skema la plak), sebab selagi yuni tak luah apa yuni rasa, yuni tak tenteram n tension :(

Thursday, November 25, 2010

mission

Saya dengan ini mengumumkan bahawa saya akan makan banyak2 sampai berat badan saya mencapai 50 kg. Harap maklum 
Day 1: burger special with cheese

To be continued 
L.o.V.3

Wednesday, November 24, 2010

Beli motor besaR-cancel!

Semalam kene demam teruk, tp ingatkan dah baik, so I pergi makan ngan bestfren kat Nasi ayam penyet Kampung baru (Fav niiiii).. . Balik je lepas makan, suhu badan bertambah teruk kot huhu. Tapi sekarang dah owkay, hehe.. Semalam borak2 dengar bestfren, dia cerita pasal motor besar (mcm mana nak jaga, macam mana nak bawak, etc). Bila I dengar je, terus mati niat nak beli motor besar hehe. 


Bawak kereta kodok je la nanti :), slow n cute



Sunday, November 21, 2010

keep fit!!

Fit ke I? hurm, kalau dah badan menggelebeh-gelebeh, mana boleh dikatakan fit haha. Sabtu lepas teman adik gi Celebrity Fitness konon2 adik i ni nak ada 6pax kat perut dia, berangan la kau. So, dia pun pergi la mendaftar kat gym ni. Sambil2 tu, kitaorg tengok2 la keadaan sekeliling.... Nak tau tak, ni 1st time i jejak kaki kat gym hehe. 1st time nampak laki taf yang sangat ramai pada 1 masa. Bak kata that person ni, "cuci mata la u". Yes, mmg i cuci mata, sampai menganga mulut (jakun sangat). Tapi 1 benda je yang i tak suka dengan gym : BUSUK, BAU MASAM, sebab semua orang bau peluh hehe...

Bakal customer tetap!
pose (^-^)


Makan lagi junk food banyak2, hehe 
si kurus kering yang menggelebeh ahah!

Ok, sekarang part nak check tahap fit badan i. 1st dia tanya umur, then dia tanya tinggi, then i kene berdiri atas penimbang yang ada wire apa ntah. Jeng jeng ini resultnya! 

Body age: smileeee :)
body fat: still smileeeeee :)
Bmi: OK
visceral fat: smile! :)
Muscle: not happy :(, urgh

L.O.V.3

Thursday, November 18, 2010

What we really want, Long-Term

What women look for:                         What men think women look for:
1. Personality                                            1. Personality
2. Humor                                                  2. Good Body
3. Sensitivity                                             3. Humor
4. Brains                                                   4. Sensitivity
5. Good body                                           5. Good looking


What men look for:                             What women think men look for:
1. Personality                                          1. Good looking
2. Good looking                                      2. Good body
3. Brains                                                 3. Breasts
4. Humor                                                4. Bum
5. Good body                                         5. Personality

L.O.V.E

Tuesday, November 16, 2010

PujiaN MeLampaU...

Pernah tak seseorang tu puji u lebih2 dan tak sepatutnya? I pernah n selalu. Tapi kalini memang melampau dan tidak tercapai akal pujiannya. Hari rabu ke khamis haritu I kuar makan dengan bekas guru teakwondo Sir shivalingam di puchong. Dia da 7th dan dah, fuiyooo sir congrats!! Dah lama gila kot I tak jumpa dia, sejak form 5 (lepas spm, I terus chow pergi matrik). Dia ada ajak join balik taekwondo, tapi tak berani laaa. Coz badan ni dah tak tahan sakit (esp sparring huhu), so I pun cakap la "tak nak la sir, takut u marah2 i dalam class" hehe..


Ok, summerize kan cerita: 
Selepas dapat makanan, sir cakap " u makin kurus, u must habiskan makanan2 ni. Nasi tak habis ok, tapi must habiskan lauk2 ni". Ikutkan hati mcm nak muntah je sbb tengok lauk banyak sangat (kitaorg makan makanan indian, so macam2 pelayan tu letak)...


Ni part paling best:
"U cantik macam AISHWARYA RAI"... Respon I masa tu: gelak macam nak pengsan haha. Mengarut je orang tua ni. Aku macam aish? haiyooo bangganya. Aku dah jadi SARAKE la skang,  haha!! 


Then aku cerita la kat that person, dia kata "hahahaha macam langit dan bumi"... 







Monday, November 15, 2010

Oh Rajnikhan!!

Hari yang dinantikan dah tiba. Paling sakit hati bila masa ni la jerawat nak naik, sampai 2-3 ketul naik. Merah n bengkak pulak tu huu. Aku siap bangun awal sbb nak tutup muka ni ngan bedak n concealer, tp tak dapat juga. Yang paling buat sakit hati ialah jerawat2 ni pecah masa tidur, habis menggelupas haiyaaa!! Pasrah je lah. Dalam fikiran da dapat agak apa dia nak cakap nanti pasal muka merah n berjerawat ni... N memang betul sangkaan hati ini hehe.

Disebabkan sampai awal tadi, aku membuang masa kat kedai aksesori fav iaitu axxezz. Barang2 semua cantik2, macam nak beli semua (tapi duit ada berapa keping je). Lama gak la belek barang2 kat situ, akhirnya jumpa rantai yang cantik :). N ada less 50%, lagi la aku suka weeeeee. 
Cantik tak? Cantik kan..



SUPER cantik! (kamera cikai, gambar buruk)


Huhu tak dapat tengok cerita ROBO. Baru check minggu lepas, still ada. Tp harini da takder daaaa. Last2 kami tengok cerita Megamind 3D (haritu kata taknak 3D, last2 dia da pilih 3D. Senyap je la hehe). Best megamind ni, hensem jugak si kepala biru besar tu.


L.O.V.E

Thursday, November 11, 2010

BANERAS PATTU - NINAITHALE INIKKUM


Sempat lagi tengok you tube lah, facebook lah, blog lah, sedangkan pukul 2 ni ada progress meeting with Dr. Radz. Slide da prepared, tu yang main2 ni hehe. Sedang2 buat kerja ni, tiba2 teringat yang dia da ada dalam flight kot, harap2 selamat pergi dan balik. Vid kat bawah ni dah jadi antara filem kegemaran aku sebaaaaab muka hero ada skit mcm muka dia :)

N lagu dia pun best, rasa nak menari bila dengar lagu ni. Even masa buat kerja ni pun kaki gerak2 ikut rentak. Mere piya! mere piya piya Ooo mere piya!



L.O.V.E

Monday, November 8, 2010

Robo ---- EndhiraN




Settle! Kerja untuk harini semua dah siap. Pheww!.

Nak tengok preview tamil movie Endhiran lah :) * Cant wait to watch this  movie with him *. Walaupun dah lapuk kat panggung tu, orang lain da tak tengok da. Tp dia da janji nak tengok, so kene la tunaikan kiki.. Tercapai gak niat  nak tengok tamil movie kat panggung (semua kakak lab tak nak tengok, bertuah la kalau diaorg tengok)

Tp kalau movie ni da takde kat panggung @ da expired hehe, ni kemungkinan filem2 yang akan kami tonton:

1. Takers
2. Megamind (taknak 3D, sakit hidung. Hidung i penyek)
3. (ni ikut suka hati i kalau semua panggung penuh * tanpa pengetahuan si dia*)
    a. Life as we know
    b. Red
    c. Hiss (conform dia tak nak)

L.O.V.E 

Friday, November 5, 2010

:) ------- (^-^)




video

Ni yang sempat dirakamkan masa epet kahwin haritu. Congrats epet, semoga bahagia ke anak cucu, lagi bagus kalau sehingga cicit. Cantik majlis perkahwinan ko, ala2 komik gitu :)

L.O.V.E

HappY DeepaValii------

Kelaparan di pagi deepavali. Lepas bangun tido terus aku wish that person tu "heppy depavali valtukal". Tak sangka plak dia balas, ingatkan dia sibuk di pagi raya ni haha. Kejap lagi mesti dia call nak berlagak apa dia makan harini (^_^). U gemuk nanti u tau la, takder sapa nak ngorat u dah kat hutan tu. orang hutan je nak kat u ahaks.

Bangun dari katil;
1. pergi bilik air gosok gigi basuh muka, kejap lagi la mandi, kelaparan sangat
2. MAsak air, nak buat air milo
3. Panaskan rice cooker, nak masak sup campbells

 LEPAS TU,  apa jadi? haha, percubaan membuka tin sup yg sangat susah. Semalam da beli can opener, kat kedai adik korea tu. Baru cucuk kat tin tu, terus patah. Da la lapar, tension aku. Last2 aku buat lubang banyak2, then koyakkan guna opener yang dah patah tu. Tiung!, TERCAMPAK sup aku haha!! Jadi la, asalkan dah terbukak



DAH BOLEH MAKAN, ta daaaaa hehe----- habis dah pun :)
                                                                                


L.O.V.E

Wednesday, November 3, 2010

SEDIH tahap cipan

Kenapa jd mcm ni. 

Kawan sejak aku kecil, 
main kejar sama2, 
makan sama2, 
ejek nama ayah masing2, 
cipta nama panggilan

- kini kami da tak bertegur sapa. Dia da buang aku dari friend list fb. Sangat sedih. Even lg sedih drp aku clash haritu. Ni semua disebabkan dia kata aku sombong. Aku bukan sombong, takkan aku nak terhegeh dari jauh jerit nama dia. Macam tak sopan pulak. Dia yang berkelakuan tak matang.. Ingat lagi dia ckp "hellloooo, atlis i call u ok"..


Haritu epet kawen dia ada datang, tapi mmg aku takut nak tegur dia sbb aku tau mesti kene marah "sombong"..


haish.... Plz la dont be such a baby, masa kecik2 boleh la "xnak kawan ko". Kita da dewasa, xkan nak mcm tu lagi


L.O.V.E