Search This Blog

Saturday, May 30, 2009

SeLalu MenGaLah


"..Mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernah kah ko terfikir sedikit tentang hatiku" (seventen- selalu mengalah)

Dalam apa jua kes, mesti aku yang ngalah. Aku pun xtau kenapa> Maybe sbb takut org tu kecik hati, > maybe sbb aku sayangkan dia, so aku selalu mengalah, > maybe sbb aku malas nak besarkan citer, > maybe sbb aku malas nak layan dia, > maybe sbb aku hormat kat dia, > o maybe sbb org lain sentiasa mendominasi aku..

.. Kak asi ada jugak kata, yg aku ni suka sangat menjaga hati org. Aku bukan niat nak menjaga hati, tp mmg aku xnak sesiapa terasa sedih o kecik hati. Esp ngan kawan2 baik n my bf. MMg aku akan sentiasa mengalah...Tp kalo ngan sape2 yg xder kene mengena ngan hidup aku, sorry lah. Korang nak nangis pun aku pedulik apa..

My Special persons; Family, > Ling, > Kak Yati, > Kak asi, > Kak dayah, > kak niza, > Sole, > nizam, > dahlia, > Putput & diana :)

CaNt WaiT


'''Xsabar nak tunggu hari tu datang, hehe. Mesti fun nanti, xsabarnyer!!...

Busan lah duduk bilik, mana la ayah xsampai2 lg ni, nak balik umah. Patutnyer harini kuar ngan sheila. Sheila ni kwan i masa kat UMS dulu, dia datang kl, so patutnyer kitaorg jumpa tp dia x kol o msg pun huh. Dia kuar ngan tunang dia kot.

Ckp psl tunang ni, teringat plak kat sabira. Dia nak kawen da this coming july huhu, sumer org da nak kawen. Aku ni bila turn nak kawen. Terkejut dpt email dia tadi, xsangka dia da nak kawen coz dulu dia ni agak tomboy la hehe. Paling pantang nak berpoyfren haha, skang da bertunang da pun. Mesti lingam pun terkejut!! Nak gi ngan ling lah, harap2 dia xbz.

Asoi, sakitnyer tekak ni. Nak tau nape? hehe, sakit tekak sbb karoke ngan kak asi. Main purpose was nak shopping, tp xsempat. Kedai nak tutup lg 20 minit, mcm mana nak shopping pastu mcm mana nak try baju kan. So, mood pun da kurang. Kitaorg gi karoke 2 org je hehe. kak asi amek 6 lagu, i pun amek 6 lagu. Lagu kak asi sumer yg tangkap lentok, aduhai.

Pastu mlm tadi xleh tido. Nak tau nape? Huhu, sbb amek banyak sangat coffee. Mlm tadi minum starbuck yg paling besar sampai terkencing2, xleh nak tido haha. Sian nizam, jadi mangsa aku. Xpasal2 dia kene layan msg sbb i xder kawan nak borak. Sole da tido, noi confom la tido. Nizam je xtido2 lg, sbb dia ni suka main game. 24 jam main game. Apa yg best main game tu (lupa nama game tu). Baik main game tumblebug hehe..

ps: Nak gi mid la esok, nak ajak dahlia lah


Friday, May 29, 2009

Hari yg PenaT


Harini hari yg penat! sampai menggigil menaip ni hehe. And kelaparan. Pagi tadi kene clear glasshouse sampai tengahari, tp yg paling penat sole, kak dayah n qurban. Diaorg paling penat memnadangkan diaorg paling banyak wat kerja. Mana tak nyer, cage yg berat tu saper yg larat angkat. Juz qurban, sole and kak dayah je yg larat angkat. Giler berat!!! I ngan kak niza juz letak je tangan kitaorg kat cage tu hehe. Kak dayah n qurban hold 1 side, sole 1 side. Merah2 muka mamat tu, sian la plak. Pastu angkat batu. Pun berat gak!!! Kalo hari2 mcm ni, jd superwoman la aku.

Pastu tengahari tu kitaorg gi la mines nak makan. Baru makan skit, dr radziah call suruh balik sbb ada student foreigner baru dr libya nak datang. Aduhai, xhabis makan lg and air pun langsung xluak. Pastu bila sampai lab plak, foreigner tu datang ngan suami and pakcik dia. Kitaorg ingatkan tu agent dia hahaha! Pakcik dia tu garang giler. I baru ckp skit dia da potong cakap i, cis bedebah!!! poyo jer, ,mcm bagus!! Tp naseb baik ppuan tu baik..

ps: Malam kang nak gi the mines nak shopping skit ngan kak asila hehe..

Thursday, May 28, 2009

Makan2 at Coffee CLuB


25.05.09 aritu kitaorg wat makan2 kat coffee club sempena arijadi Dr. Radziah. Banyak giler makanan wahahaha, sedap plak tu. Kak dayah buat spaghetti (memandangkan tu je yg dia expert buat hehe), kak asi bawak pulut kuning (kak ima yg masak), kak niza bawak kek chocolate indulgence yg sedap tu. I plak? hehe, i tukang buat air je, tp sedap wooo. Abis air sunquick tu sbb sedap sangat :)

Sepatutnya majlis tu start kol 10 am but ada je aral melintang (celleh). Nak dekat pukul 11 am baru start. Perut lak da masuk angin sbb lapar sangat...

Masa doc da sampai, doc mcm terkejut and terharu hehe. Siap tiup lilin lagi tu :)
pastu doc bg ucapan yg betol2 buat i rasa bersalah. Ye la, bukan apa, doc puji kitaorg rajin padahal kitaorg selalu main2 kat lab tu. Nak work harder pasni :(


Muncung je lebeh kakak 2 org ni, huahua!!


Put, Fatihah and Ayuni

Ada org tambah sampai 5 kali

Xder selera sebenarnyer, tp tambah 2 kali. Spaghetti special kak dayah

Ahli2 microbe + mikorizist hehe

ps: Best gak layan lagu backstreet boys ni, ..if u want it to be good gurl, get urself a badboy..!!

Tuesday, May 26, 2009

Lelaki berMulut maNis


Asal ek laki suka sangat bermulut manis. Diaorng mmg sgt suka mengayat, sampai kalo kita xsuka laki tu pun kita leh terpaut hehe.Betol x? Yela, cuba bayangkan kadang2 laki tu bukan hensem pun tp gf dia cun giler. Rupenyer mulut manis, mana la ppuan tu x sangkut. Ada gak laki tu hensem tp single. Adakah itu maksudnyer laki tu x pandai mengayat? hmmm semalam kitaorg duk gossip psl benda ni hehe, bukannyer nak wat kerja padahal banyak kerja nak kene buat haha. Kadang2 meluat la ngan laki gatal yg mulut manis ni. Puji lebeh2 plak, konon kita xtau yg tu sumer ayat pancing je tu. So kalo terdengar ayat2 ni (baru je kenal 2 o 3 jam), buat xtau je la haha.

i. U org paling cantik i pernah nampak
ii. I selesa ngan u
iii. penggunaan "sayang"
iv. i miss u so much
v. i think i love u (plz la, baru kenal dah ckp i love u)
vi. u xmacam perempuan2 lain, (alahai, meluat dengar)

ps: hish, da mcm pakar motivasi la plak


Friday, May 22, 2009

AkSi SeNgaL DaK laB MicRoBe 2

Skang kak dayah ada hobi baru :) - iaitu merakam video kat lab. Sesuka hati je dia, kadang2 kantoi kat lab, tiba2 je da ada video pasl kitaorg haha. Masa tu la gelak sampai nak mampus. Smlm plak kak dayah main2 ngan kamera lektop kak asi, kesian kak asi nak wat kerja pun xleh hehe. Kak dayah, kak niza, sole n me sumer sengal petang semalam. Bila i tengok gambar2 ni je mesti i gelak giler even tengok sorang2 kihkih..

mari kita saksikan aksi2 org xpernah jumpa kamera









Ni scene nak cucuk idung tp xjd. Cis

Ni gambar paling xleh blah (ayat ni baru je belajar kihkih)

ps: Gambar kak niza slalu cun huhu


Thursday, May 21, 2009

Mr Ngok perasan_ bad day at penang

Harini still xhabes2 lagi marah i ngan sorang mamat ni. I gelar Mr SELFISH. Meluat la ngan dia, xhabes2 nak perasan. Kitaorg haritu kene gi usm sbb nak belajar guna machine GC tu, ada lg 2 org ikot. Sebenarnyer kitaorg yg nak tumpang dia (i ngan kak dayah). Sebenarnyer dia ni mcm xsuka kitaorg ikot, ntah kenapa. Jeles kot!!

so, hari ahad kitaorg bertolak. NI yg paling ntah mcm pape. Ada ke Mr selfih ni suruh kitaorg tunggu kat masjid UKM yg jauh tu. Da la kitaorg xder transport. Hampeh betol. pastu lambat lak tu. Aku pantang tol ngan org yg xpunctual ni. Pastu kitaorg pun bertolak la ke penang ngan naik keter dia yg xbest tu. Konon keter cun la padahal buruk nak mampus, lawa lg keter berniaga mak aku tu. Ni dgn bunyi kereta konon2 mcm F1, keter lowered sampai terseret jalan. Pastu bawak laju. Poyo! Sakit kepala aku duduk dlm keter tu ngan dengar suara dia yg menyakitkan telinga.

Masa kat penang plak, kitaorg betol2 sendiri. Dia bukan nak ajak kitaorg gi mana2 pun. SELFISH betol. Pastu kecoh yg dia gi banyak tempat. Kalo depan2 xberani plak dia nak ckp pape kat kak dayah. Sumer nak ckp dlm henpon. Laki apa mcm tuh. Benci ngan dia si lelaki perasan huh. Suka citer yg org lain tegor dia hensem. Konon hensem, ayah aku lg hensem. Sabar je la ngan manusia mcm dia tu haha

ni gambar2 yg sempat i amek masa kat pining..




ps: Huhu, xdpt nak jalan2 kat penang. sorry jaz


Friday, May 15, 2009

Yeah!!!! Karok Lg

Semalam gi karok dowh, best gak la. Mula2 nak main bowling huhu, tp da decide nak karok, so layan je lah hehe..Sebelum tu kitarog gi makan kat nandos. Masa tu nak makan lemongrass sebenarnyer but most kedai da tutup, tinggal nandos je huhu. So kitaorg pun makan la nandos tu. Lg 1 i sedih sbb xdpt beli bigapple huhu.. Geram la, padahal masa i gi bigapple tu, baru kol 9.30 cis....masa kat karok plak, mizi wat hal. Kak asi pun da xder mood nak nynayi. So, i ngan kak dayah la yg melalak hehe. Tp kitaorg xsempat nak habiskan lagu coz kak asi nak balik sbb pintu kolej tutup kol 12. Terpaksa ah balik...

Sedih xdpt big apple huhu


Hot babe la konon


ntah nyanyi lagu apa masa ni

Pastu sempat lg kak dayah rakam video kitaorg kat mines tu. Dahtu senyap2 lak tu, lawak tol haha. Saksikan yer



video


p.s: hehe, sole leh kata "oooo, xajak aku". Elleh, dia karoke pun bukannyer ajak aku huh!!!


Friday, May 8, 2009

KumPuL ciTeR.... Kihkih

Elo elo, hehe. Baper lama da aku xmasuk blog ni. Nak dekat 2 minggu kot, ish lama tol. Dulu kemain lg, sampai tiap hari pun update blog haha. Semangat sangat!!! Tujuan berblog ni saja nak suka2, mcm best plak ckp sorg2 (jgn nak ckp aku giler ek). Skang ni tenga chating ngan kak ina sambil anak dia kacau nak taip gak haha. Airis comel...

hmmmm, dlm 2 3 minggu ni, mcm2 citer i kumpul. 1st skali gi terengganu, pastu gi berkelah, pastu gi makan2 (seperti biasa, kisah makan mesti ada) hehe.. mls nak ckp banyak2, mulut tenga berat ni.. mari kita saksikan episod2 lepas yg menarik :)

Gambar ni diambik sebelum berlepas ke terengganu, kitaorg singgah kat old town white kopi sbb kitaorg mmg lapar tahap cipan. Mula2 mood ok lg, pastu bila da lama kitaorg tunggu tp makanan kitaorg xsampai lagi kitaorg terus blah. Dlam flight kitaorg makan spaghetti. Sedap woooo!!!

Masa kat terengganu tu, bukan gi sangat pun conference pun, banyak bersuka ria. Terlompat2 mcm beruk makye huahua. Pastu bila time gi tour, silap pakai baju plak. Padan muka!!! Pakai je lawa2, lip lap lip lap






Ni plak masa kat hotel pullman. Kak asi kata hotel Puliman huhu. Hotel tu lom lg siap sepenuhnyer haha tp kitaorg menyebuk je datang nak amek gambar. Ntah pape ntah. Buat malu je masa kitaorg amek gambar, diaorg sibuk susun kusyen kat lobi hehe.






Yang ni baru je jadi minggu lepas. Kitaorg tengok citer wolverine. Best gileer wooo. I plih watak deathpool sbb dia sangat hensem huhu. Hensem dan macho sangat sangat sangat!!!! sebelum tu kitaorg makan kenny rogers. I makan menu kesukaan i hehe. uish sedapnyer.






Nak tengok wayang lg la huhu